Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Világörökség Pécs

Applikációk

Sopianae Roman Walk és Sopianae rejtett öröksége applikációk

Sopianae rejtett öröksége

 

Fedezd fel Pécs ókeresztény emlékeit ingyenes mobil alkalmazással!

 

Visual Guide

Merülj el az ókori világban: szövegek, hanganyagok, belső panorámaképek, 3D elméleti rekonstrukciók hoznak közelebb a római kori emlékekhez. 6 nyelvű tárlatvezető funkció kalauzol képekkel és elméleti 3D rekonstrukciókkal, 3 világörökségi helyszínen.

 

 

Felfedező Játék

Rejtvények, feladványok és fejtörők nyomán tárd fel a római kori múltat!

 

 

Google Play Áruház  App Store

 

sopianae-rejtett-oroksege-app

 

qr-kodok

Sopianae Roman Walk

 

Újabb szenzációs, telefonra letölthető applikációt fejlesztett ki a Zsolnay Örökségkezelő NKft. szakértői csapata az Európai Unió támogatásával működő COSME program keretén belül. A római császárság területét és egyben a régió borútjait is bemutató nemzetközi projekthez a ZSÖK 2018-ban csatlakozott, és az applikáció 2019. decemberétől már használható is.

 

A SDITOROMAN projekt Sopianae Roman Walk, azaz római séta Sopianae-ban nevű alkalmazása decembertől ingyenesen elérhető magyar és angol nyelven, android, valamint IOS készüléken. Az új app városszerte 23 épületet ismertet a valahai római világból, ráadásul igen változatosan: bazilikától kezdve lakóházon át a temetőkig.

 

Az épületeket külön-külön is fel lehet keresni, de három sétaútvonalat is összeállítottak a szakemberek: egyet a római város területén, egyet a temetőben, míg a leghosszabb a teljes, 23 állomásból álló útvonalat járja végig.

 

A GPS-navigációval és térképpel operáló rendszer elviszi a látogatót a megfelelő épület helyére, ahol – pl. a Kossuth téren – el tudja olvasni, meg tudja hallgatni, milyen római épület állt ott valaha, mi több: egy felugró, 3D-s, forgatható ábra segítségével láthatja is, hogy miről van szó, hogyan nézett ki a korabeli épület.

 

Google Play áruház App Store

sopianae-roman-walk

Támogatók