Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Világörökség Pécs

Önkéntesség

A kulisszák mögött…

Nyerj betekintést önkéntesként egy Világörökségi helyszín mindennapjaiba!

Várjuk újra önkéntesek jelentkezését, akik érdeklődnek a régi korok kultúrája és művészete iránt, és akik szívesen segítenék tevékenységükkel a pécsi Világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetem munkáját.

 

Miért érdemes csatlakozni az önkéntes programunkhoz?

 

A pécsi Világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetemen végzett önkéntes munka többek között kiváló lehetőség új történelmi, helytörténeti ismeretek elsajátítására, szakmai gyakorlatszerzésre, idegen nyelv használatára, az iskolai közösségi szolgálat teljesítésére és a szabadidő hasznos eltöltésére is.

 

Mit nyújtunk, ha aktív tagja leszel a programnak?

 

 • Kedvezményes belépőt a ZSÖK Nkft. által szervezett programokra (Zsolnay Negyed, Kodály Központ, Művészetek és Irodalom Háza stb.)
 • Ingyenes belépőkártyát a cégünk által üzemeltetett kiállítóhelyekre (Zsolnay Negyed, Pécsi Világörökségi helyszínek, Pécsi Galéria stb.)
 • Ajánlólevelet állítunk ki munkádról, ami az önéletrajzodban is jól mutat.
 • Betekintést nyerhetsz egy világörökségi helyszín mindennapjaiba.
 • Kipróbálhatod magad különféle munkakörökben.
 • Része lehetsz egy olyan közösségnek, amelyet a kultúra, történelem, régészet szeretete fog össze.

 

Milyen feladatkörökben számítunk az önkéntesekre?

 

 • Kulturális informátor: elősegíti a látogató tájékozódását, időbeosztását megkönnyítse, és bővebb információval rendelkezzen a pécsi Világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetem kiállításairól, az azokhoz kapcsolódó kedvezményrendszerről, valamint az adott hét programkínálatáról.
 • Kulturális mediátor, tárlatvezető: mediátorok a kiállító tér pontjain szólítják meg a látogatókat, segítenek a látottak megértésében, a történelmi háttér feldolgozásában, illetve garantált, vagy előre bejelentett csoportok vezetésével segíthetnék munkánkat.
 • Fotós: érdekes és innovatív fotókkal prezentálja a Világörökségi helyszíneket, a Középkori Egyetemet és programokat.
 • Örökségpedagógia – animátor: örökségpedagógiai gyermekprogramok, rendezvények előkészítésében, lebonyolításában és utómunkálataiban segítheti munkánkat.
 • Kulturális újságíró: cikkeken keresztül népszerűsíti a pécsi Világörökségi helyszíneket és a Középkori Egyetemet, és aktuális programjait.

 

Milyen feltételei vannak az önkéntes pozíciók betöltésének?

Korra, nemre és végzettségre való tekintet nélkül várunk mindenkit szeretettel, aki szívesen erősítené csapatunkat. A feladatkörök betöltésénél előnyt jelent idegen nyelv ismerete, jó kommunikációs készség, valamint problémamegoldó és konfliktuskezelő képesség.

 

Mikor vállalhatsz önkéntes tevékenységet?

Egyéni időbeosztás és előre egyeztetés után van lehetőséged segíteni munkánkat.

 

Hogyan lehet jelentkezni?

A jelentkezéshez szükséges önéletrajzokat és motivációs leveleket az onkentes@pecsorokseg.hu címre várjuk.

 

A jelentkezés határideje: 2023.03.05.

Önkénteseink mondták…

 

Cappelli Katinka-web

 

Cappelli Katinka (önkéntes)

"Akit érdekel a kultúra és a művészet, annak itt a helye. Pécsnek különleges történelmi hagyatéka van és a műemléke, mint világörökségi helyszín nagy lehetőséget kínál az itt önkénteskedők számára. Nem csak turisztikai látnivalóról, hanem beszélő és megérinthető történelemről van szó. Kellemes környezetben, lelkiismeretes és felkészült, szakértő csapatban lehet dolgozni, korrekt elvárásokkal, jó hangulatban. A csapat figyel az önkéntesekre, rugalmasak az igényeiteknél, nyitottak az ötleteitekre és a különleges programoknál is szívesen látnak, mind szervezésben segítőként, mind résztvevőként. Ha érdekel, hogy az elméleti tudást hogyan tudjátok tapasztalatszerzéssel és gyakorlati tudással bővíteni, esetleg szeretnétek kipróbálni magatokat élesben és a különböző készségeiteket fejleszteni, akkor itt a helyetek. Az önkéntesek többféle posztban kipróbálhatják magukat, tehát ti döntitek el, miben lennétek a legjobbak, mihez van kedvetek. Nem száraz munkáról van szó, tréningekkel és különböző összejöveteles programokkal készítenek fel titeket, hogy utána bátran kommunikáljatok a látogatókkal és belevessétek magatokat az önkéntesség izgalmaiba. Élményekben nincs hiány!"

Támogatók