Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Világörökség Pécs

Sopianae Roman Walk

Az ingyenesen letölthető magyar és angol nyelvű Sopianae Roman Walk app segítségével megismerheti az egykori római világ épületeit, 3D-s forgatható ábrákkal illusztrálva, részletes leírásokkal.

Újabb szenzációs, telefonra letölthető applikációt fejlesztett ki a Zsolnay Örökségkezelő NKft. szakértői csapata az Európai Unió támogatásával működő COSME program keretén belül. A római császárság területét és egyben a régió borútjait is bemutató nemzetközi projekthez a ZSÖK 2018-ban csatlakozott, és az applikáció 2019. decemberétől már használható is.

 

A SDITOROMAN projekt Sopianae Roman Walk, azaz római séta Sopianae-ban nevű alkalmazása decembertől ingyenesen elérhető magyar és angol nyelven, android, valamint IOS készüléken. Az új app városszerte 23 épületet ismertet a valahai római világból, ráadásul igen változatosan: bazilikától kezdve lakóházon át a temetőkig.

 

Az épületeket külön-külön is fel lehet keresni, de három sétaútvonalat is összeállítottak a szakemberek: egyet a római város területén, egyet a temetőben, míg a leghosszabb a teljes, 23 állomásból álló útvonalat járja végig.

 

A GPS-navigációval és térképpel operáló rendszer elviszi a látogatót a megfelelő épület helyére, ahol – pl. a Kossuth téren – el tudja olvasni, meg tudja hallgatni, milyen római épület állt ott valaha, mi több: egy felugró, 3D-s, forgatható ábra segítségével láthatja is, hogy miről van szó, hogyan nézett ki a korabeli épület.

 

Google Play áruház App Store

sopianae-roman-walk

Támogatók